چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟ آیا نوزادان می‌توانند ماست بخورند؟ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟ نگهداری برنج پخته در یخچال | برنج پخته چند روز در یخچال می‌ماند؟ دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران: مکمل خارجی و وارداتی نداریم | روش‌های تشخیص مکمل اصل از تقلبی  برخورد قانونی با معلم‌بلاگر‌ها در مدارس دولتی و غیردولتی اگر شانه‌ها و کتفتان جوش می‌زند، بخوانید یک تونر طبیعی که برای درمان آکنه معجزه می‌کند در چه مواردی نباید از بوتاکس برای رفع چین‌وچروک صورت استفاده کرد؟ اعزام ۵۱۳ زائر حج عمره به سرزمین وحی از فرودگاه مشهد یک روش ساده برای از بین بردن سیاهی زیر چشم ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور | آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها اعلام شد آیا زالودرمانی در علم پزشکی مورد تایید است؟ پدیده مد و مدگرایی خوب است یا بد؟ مدیریت اقتصادی خانواده چطور امکانپذیر است؟ هر کدملی یک مراقب سلامت دارد | پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده + جزئیات عربستان سعودی: زائران حج فقط با کارت هوشمند می‌توانند وارد مکه شوند پیش‌بینی هواشناسی خراسان‌رضوی و مشهد (۱۶ اردیبهشت ١۴٠٣) | تداوم بارش باران تا پایان هفته آیا تمدیدنکردن گواهینامه، مانع پرداخت خسارت بیمه می‌شود؟
سرخط خبرها

تولید انسولین از زهر حلزون

  • کد خبر: ۲۸۸۴۹
  • ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۰
تولید انسولین از زهر حلزون
یک محقق ایرانی از زهر نوعی حلزون، انسولینی ساخته است که سرعت تاثیرگذاری آن بیشتر است و عوارض جانبی داروهای فعلی دیابت را ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز،هلنا صفوی همامی استادیار دانشگاه کپنهاگ در دانمارک همراه گروهی از محققان این پژوهش را انجام داده‌اند. به گفته محققان این انسولین ویژگی‌های زهر حلزون دریایی را برای کاهش قند خون تقلید می‌کند و مانند بقیه داروهای دیابت، عوارض جانبی طولانی مدت ندارد.

در این پژوهش محققان دانشگاه یوتا آمریکا نیز شرکت کرده‌اند. آنها ادعا می‌کنند کوچک‌ترین و کارآمدترین نسخه هورمون انسولین را از زهر حلزون ساخته‌اند. یافته‌های پژوهشی آنان بر اساس مطالعات روی حیوانات است و نقطه آغازی برای توسعه درمان‌های انسولینی است که می‌تواند زندگی افراد مبتلا به دیابت را متحول کند.

دانی هونگ چیو چو یکی از مؤلفان این پژوهش می‌گوید: اکنون می‌توانیم نسخه هیبریدی انسولین را بسازیم که ضمن اینکه کارآمد است، در عین حال به نظر می‌رسد بسیاری از ویژگی‌های مثبت انسولین حلزون مخروطی (cone snail) را نیز همراه خود دارد.

این نوع از حلزون مخروطی روی صخره‌های مرجانی حرکت می‌کند و به دنبال طعمه است. زهر حلزون Conus geographus حاوی نوع خاصی از انسولین است.

این جانور زهر را در آب پراکنده می‌کند و همین امر سبب می‌شود گلوکز خون ماهی‌های اطراف به طور موقت کاهش یابد و آنها را فلج کند. همزمان با این کار حلزون به طور ناگهانی از زیر پوسته خود ظاهر می‌شود و طعمه را می‌بلعد.

محققان کشف کردند این انسولین زهرآگین ویژگی‌هایی مشابه انسولینی دارد که در بدن انسان تولید می‌شود و البته تأثیرگذاری آن نیز سریع‌تر است.

صفوی در این باره می‌گوید: انسولین با قابلیت تأثیرگذاری سریع‌تر خطر ایجاد هایپر گلیسیمی (افزایش ناگهانی قند خون) و اختلالات دیگر دیابتی را می کاهد.

او می‌افزاید: این کشف می‌تواند عملکرد پمپ‌های انسولین یا پانکراس‌های مصنوعی را بهبود دهد. ما می‌خواهیم به افراد مبتلا به دیابت کمک کنیم تا بهتر و سریع تر قند خونشان را کنترل کنند.

این تحقیق در نشریه Nature Structural & Molecular Biology منتشر شده است.

 

منبع مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->